10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOlanda: Autorităţile au arestat trei suspecţi de terorism

Olanda: Autorităţile au arestat trei suspecţi de terorism

Trei bărbaţi au fost arestați de autoritățile olandeze pentru că ar fi planificat presupuse acte de "terorism" şi finanţat combatanţi în Siria. Unul dintre cei trei este un jihadist revenit din Siria, potrivit Parchetului olandez.

Cei trei bărbaţi, doi de 26 de ani şi unul de 30 de ani, au fost reţinuţi în oraşele Eindhoven (sud) şi Arnhem (est), a anunţat Parchetul olandez într-un comunicat citat de Mediafax.

"Ei sunt suspectaţi că au planificat acte de terorism şi că au vrut să se alăture Frontului al-Nusra, o organizaţie teroristă afiliată la Al-Qaida", a precizat Parchetul, fără a oferi mai multe detalii.

Parchetul susţine că unul dintre tinerii de 26 de ani s-a întors din Siria şi "întreţine legături cu Frontul al-Nusra". Unul dintre cei trei bărbaţi este, între altele, suspectat că a finanţat combatanţi jihadişti în Siria.

Parchetul a anunţat că a deschis o anchetă în vara anului trecut după ce a fost alertat de serviciile secrete olandeze (AIVD).

Domiciliile unor suspecţi au fost percheziţionate în octombrie, calculatoare, tablete şi telefoane mobile fiind confiscate.

Potrivit ultimelor date furnizate de AIVD, aproximativ 130 de jihadişti au plecat din Olanda pentru a participa la conflictul din Siria, dintre care 30 s-au întors în ţară şi 14 au murit în lupte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă