16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialOlanda: Proteste VIOLENTE faţă de construirea unui centru pentru solicitanţi de azil

Olanda: Proteste VIOLENTE faţă de construirea unui centru pentru solicitanţi de azil

Aproximativ 2.000 de persoane au protestat, miercuri, faţă de construirea unui centru pentru solicitanţi de azil, în oraşul olandez Geldermalsen, care are 27.000 de locuitori. Manifestanții au dărâmat gardurile şi au aruncat artificii spre poliţişti, care au tras focuri de avertisment, potrivit BBC News Online și postul naţional de televizune NOS, scrie Mediafax. 

Protestul a avut loc cu ocazia unei reuniuni în cadrul căreia se discuta despre eventuala construire a unui nou centru pentru imigranţi în oraş, unde ar urma să fie găzduiţi 1.500 de solicitanţi de azil.

Reuniunea a fost însă anulată în urma protestelor violente. Primarul oraşului, Miranda de Vries, a precizat că niciun participant la întâlnire nu a fost rănit, dar s-a declarat dezamăgită de acest incident.

Protestatarii au dărâmat gardurile şi au aruncat artificii spre poliţişti, care au răspuns cu focuri de avertisment. Poliţia locală a precizat că mai multe persoane au fost reţinute.

Criza migraţiei ar urma să domine summitul liderilor Uniunii Europene care începe joi, în condiţiile în care statele UE se confruntă cu un număr-record de imigranţi.

Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă