15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOmagiu pentru băiețelul înecat: o sculptură în nisip cu imaginea acestuia

Omagiu pentru băiețelul înecat: o sculptură în nisip cu imaginea acestuia

Artistul indian Sudarsan Pattnaik i-a adus un omagiu băiețelului sirian în vârstă de trei ani, care s-a înecat în Turcia, realizând o sculptură din nisip cu imaginea trupului acestuia, potrivit dailymail.co.uk.

Această sculptură din nisip, care a fost realizată de Sudarsan Pattnaik pe plaja din orașul indian Puri, se alătură miilor de omagii aduse în ultimele zile lui Aylan Kurdi, un băiețel în vârstă de trei ani, care a fost descoperit mort pe o plajă din Turcia, după ce ambarcaţiunea cu care acesta și familia sa încercau să ajungă în Grecia s-a scufundat. Alături de Aylan au decedat și mama acestuia, Rehan, în vârstă de 35 de ani, și fratele său, Galip, în vârstă de cinci ani, conform Mediafax.

O fotografie tulburătoare cu imaginea lui Aylan Kurdi, adus pe ţărmul turcesc de ape, a concentrat atenţia lumii asupra valului de imigranţi alimentat de război şi lipsuri.

Artistul indian Sudarsan Pattnaik a recreat din nisip exact imaginea lui Aylan Kurdi, surprins întins cu fața în jos pe o plajă din Turcia.

Alături de sculptura realizată, Sudarsan Pattnaik a scris mesajul “Humanity washed ashore. SHAME SHAME SHAME…” (Umanitatea a eșuat. Rușine Rușine Rușine, n.r.).

În social media, utilizatorii au creat numeroase opere de artă ca urmare a acestei tragedii, multe dintre acestea imaginându-l pe băiețelui sirian sub forma unui înger.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă