15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOmul fără adăpost care a dat alarma falsă pe aeroportul din Amsterdam...

Omul fără adăpost care a dat alarma falsă pe aeroportul din Amsterdam va fi trimis în judecată

Bărbatul fără adăpost reţinut marţi seară, după evacuarea aeroportului Amsterdam-Schiphol, din Olanda, a fost eliberat joi dimineaţă, dar a fost citat să compară în faţa unui judecător pentru alertă falsă cu bombă şi furt, a anunţat parchetul, citat de AFP, informează Agerpres.

Bărbatul, de naţionalitate poloneză, care le-a spus jandarmilor că este terorist, a fost trimis în faţa unui judecător de la tribunalul din Haarlem şi urmează să compară în instanţă la 21 iunie, potrivit unui comunicat. 

‘Atunci când forţele de ordine l-au întrebat dacă avea o bombă, el mai întâi a confirmat, iar apoi a dezminţit. Din această cauză a fost reţinut’, a indicat ministerul public. 

Individul de 25 de ani se afla în posesia a două rucsace, dintre care unul pare să fi fost furat. 

Niciun explozibil nu a fost detectat de echipa de deminare în rucsacele abandonate pe bulevardul Schiphol. Brigada de deminare a fost desfăşurată la faţa locului după ce un câine a reperat eventuale semne de substanţe periculoase, a precizat parchetul. 

Sute de persoane au fost evacuate timp de patru ore în noaptea de marţi spre miercuri de pe aeroportul din Schiphol, unul dintre cele mai importante din Europa şi care se află la 16 km de capitală. 

Zeci de agenţi puternic înarmaţi au intervenit după ce au fost informaţi că există o ‘situaţie suspectă’, exact la trei săptămâni după atentatele de la Bruxelles care s-au soldat cu 32 de morţi pe aeroportul Zaventem şi la metrou. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă