20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialOMV va continua discuţiile cu Gazprom pentru construcţia gazoductului South Stream

OMV va continua discuţiile cu Gazprom pentru construcţia gazoductului South Stream

Grupul austriac OMV va continua discuţiile cu Gazprom pe tema construcţiei gazoductului South Stream, şi asta în ciuda anunţului preşedintelui rus privind sistarea proiectului. "Suntem în discuţii cu Gazprom", a arătat biroul de presă al OMV, citat de agenţia rusă de ştiri,preluată de Mediafax.

Anterior, directorul general al OMV, Gerhard Roiss, a afirmat că grupul austriac nu a fost consultat de către Gazprom înaintea anunţului privind întreruperea lucrărilor la South Stream. Roiss a menţionat că se aşteaptă la o rundă de convorbiri cu oficialii Gazprom în privinţa proiectului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luni că Rusia nu poate continua realizarea proiectului de gazoduct ruso-italian South Stream din cauza obiecţiilor Comisiei Europene. Putin a apreciat că poziţia Uniunii Europene în legătura cu proiectul South Stream nu este constructivă şi din acest motiv Rusia îşi va reorienta resursele către alte state.

Proiectul South Stream, cu un cost estimat de 40 de miliarde de dolari, urma să transporte gaze ruseşti către centrul Europei, ocolind Ucraina, cu care Rusia este în relaţii tensionate.

Potrivit CE, proiectul nu respectă aşa-numitul Pachet Trei Energie al UE, legislaţie care prevede separarea operaţiunilor de producţie de energie de cele de distribuţie.

Cele mai citite

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...
Ultima oră
Pe aceeași temă