11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialONU, ingrijorată de intensificarea antisemitismului din cauza ofensivei în Fâșia Gaza

ONU, ingrijorată de intensificarea antisemitismului din cauza ofensivei în Fâșia Gaza

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat îngrijorat de o potențială creștere a antisemitismului, în special în Europa, pe fondul ofensivei militare a Israelului în Fâșia Gaza.

Într-un comunicat, Ban "deplânge o creştere recentă a numărului de atacuri antisemite, îndeosebi în Europa", în timpul manifestaţiilor de protest faţă de ofensiva israeliană în Gaza, transmite Mediafax.

El susţine că acest "conflict din Orientul Mijlociu nu ar trebui să ofere un pretext pentru o discriminare care ar putea afecta pacea socială oriunde în lume". Acest conflict "trebuie să se rezolve prin încetarea imediată a violenţei şi prin negocieri", a adăugat el.

O comisie a Parlamentului israelian s-a arătat îngrijorată, luni, de multiplicarea incidentelor antisemite în Europa în timpul manifestaţiilor propalestieniene de solidaritate cu Fâşia Gaza, mai scrie sursa citată.

Numeroase acte antisemite au însoţit recentele manifestaţii de solidaritate cu poporul palestinian de la Paris şi suburbiile capitalei franceze.

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă