12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialONU: Numărul morţilor s-a dublat în estul Ucrainei în ultima lună

ONU: Numărul morţilor s-a dublat în estul Ucrainei în ultima lună

Organizația Națiunilor Unite a anunțat că numărul morților în confruntările din estul Ucrainei s-a dublat în ultima lună. Astfel, potrivit ONU, din peste 2.220 de civili și militari decedați din aprilie, 1.200 și-au pierdut viața în ultima lună.

Potrivit Mediafax, raportul a fost realizat de o misiune subordonată Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, și este deja al cincilea cu privire la situaţia din Ucraina de la începutul crizei.

Raportul se referă la perioada 16 iulie-17 august, când au fost înregistraţi, de asemenea, 5.956 de răniţi. "Bilanţul total s-a dublat comparativ cu raportul precedent, publicat în urmă cu o lună", a subliniat Înaltul Comisariat.

La 26 iulie, bilanţul estimat de biroul Înaltului Comisar era de 1.129 de morţi. Bilanţul include victimele înregistrate în rândul forţelor armate, grupărilor armate şi al populaţiei civile, mai scrie Mediafax.

ONU a denunţat în repetate rânduri utilizarea de armament greu, de către separatiştii proruşi şi armata ucraineană, în zonele locuite, afirmând că informaţiile privind intensificarea luptelor în regiunile Doneţk şi Lugansk sunt extrem de alarmante.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă