11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialONU: Spitalele să fie pregătite pentru un nou apogeu al epidemiei de...

ONU: Spitalele să fie pregătite pentru un nou apogeu al epidemiei de Ebola

Coordonatorul ONU al luptei împotriva epidemiei de Ebola, medicul David Nabarro, a declarat pentru AFP că vrea ca structurile sanitare să fie pregătite să înfrunte, "dacă va fi necesar", o nouă deteriorare a situaţiei, la începutul turneului său în ţările africane afectate de acest virus, informează Mediafax.

"Ceea ce sunt hotărât să fac este să mă asigur că orice element al aparatului nostru este la nivelul său optim pentru a putea înfrunta, dacă este necesar, o criză", a declarat doctorul Nabarro pentru AFP, în timpul unei escale la aeroportul din Conakry, în timp ce se îndrepta către Monrovia.

"Ceea ce trebuie să facem în prezent este să avem scenarii destul de precise ale modului în care ne gândim că s-ar putea îndrepta situaţia, dar pentru moment ele sunt destul de rudimentare", a recunoscut el.

Nabarro, care a ajuns în cursul serii în Liberia, prima etapă a turneului, înainte de Sierra Leone, Guineea şi Nigeria, a declarat că intenţionează să petreacă două zile în fiecare ţară.

"O să văd unde voi merge apoi, dar trebuie să mă întorc rapid la Geneva şi la New York (sediul OMS şi al ONU) pentru a le prezenta situaţia şefilor în scopul de a mă asigura că facem tot ce putem pentru rezolvarea (crizei) cât mai repede posibil", a adăugat el.

Epidemia de Ebola s-a soldat cu cel puţin 1.350 de morţi, dintre care 576 în Liberia, 396 în Guinea şi 374 în Sierra Leone, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), difuzat la 18 august, cu o netă accelerare în ultimele săptămâni.

Cele mai citite

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă