12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialONU declară încheiată foametea din Somalia

ONU declară încheiată foametea din Somalia

ONU a anunţat că foametea s-a încheiat, vineri, în Somalia, la mai mult de şase luni de la decretarea acesteia în ţară, avertizând însă asupra persistenţei situaţiei de urgenţă, relatează AFP şi Mediafax.

Aproximativ o treime din populaţie are nevoie în continuare de ajutor de urgenţă în această ţară devastată de războiul civil, se arată într-un comunicat al Unităţii de analiză a ONU privind securitatea alimentară din Somalia (FSNAU) şi al Reţelei de alertă americană privind foametea (FEWS NET).

“Combinaţia între creşterea masivă a asistenţei umanitare şi o recoltă excepţională a contribuit la ameliorarea situaţiei umanitare”, a adăugat textul.

Trei regiuni rămân în continuare vizate de foamete: Shabelle Mijlociu (sud), Afgoye, cea mai mare tabără din lume de persoane strămutate, şi taberele situate în capitala Mogadishu. De acum situaţia s-a ameliorat, iar aceste zone au trecut la gradul de situaţie de urgenţă. Situaţia rămâne totuşi critică, potrivit ONU.

Somalia a fost afectată de cea mai cumplită secetă din Cornul Africii. Criza alimentară a fost agravată aici de luptele intense generate de războiul civil care devastează ţara de 20 de ani.

Cele mai citite

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...
Ultima oră
Pe aceeași temă