11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialONU se teme de REVENIREA LA UN RĂZBOI TOTAL în estul Ucrainei

ONU se teme de REVENIREA LA UN RĂZBOI TOTAL în estul Ucrainei

Un oficial de rang înalt al Naţiunilor Unite a declarat, miercuri, înainte de deschiderea reuniunii de urgenţă a Consiliului de Securitate că ONU  se teme de "revenirea la un război total" în estul Ucrainei, relatează AFP, preluat de Mediafax.

Secretarul general adjunct pentru Afaceri Politice, Jens Andres Toyberg-Frandzen, a evocat un al doilea scenariu posibil, şi anume "un conflict îngheţat ce ar menţine statu-quoul în estul Ucrainei timp de ani sau decenii".

Al treilea scenariu posibil este "continuarea cu zgomot redus a conflictului (…) timp de mai multe luni, cu lupte sporadice de mică intensitate urmate de perioade în care ostilităţile şi pierderile umane cresc".

Primul şi al treilea scenariu "ar fi o catastrofă pentru Ucraina", a apreciat oficialul ONU.

Această reuniune a fost convocată la cererea Statelor Unite pentru a trece în revistă acuzaţiile cu privire la incursiuni militare ruse în estul Ucrainei, confirmate de NATO şi OSCE.

Administraţia prooccidentală de la Kiev a acuzat Rusia zilele trecute că a trimis un nou convoi militar în estul Ucrainei, în contextul conflictului armat soldat cu peste 4.000 de morţi.

Ministerul rus al Apărării a respins miercuri acuzaţiile privind prezenţa unor convoaie militare ruse în Ucraina, apreciind că acestea sunt "fără fundament".

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă