11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialOpoziţia din Siria crede că nu mai este posibilă obţinerea păcii printr-un...

Opoziţia din Siria crede că nu mai este posibilă obţinerea păcii printr-un acord politic

Escaladarea violențelor în Siria, în special în cartierele deținute de rebeli în orașul Alep, arată că o soluție politică a conflictului “nu mai este o opțiune viabilă”, a afirmat miercuri un responsabil al opoziției regimului Bashar Al-Assad, citat de AFP şi preluat de Agerpres.

Rebelii sunt pe punctul “de a lua în calcul toate opțiunile pentru a apăra poporul sirian împotriva agresiunii ruse” în Siria, a declarat într-un comunicat Mouwafaq Nyrabia, vicepreședinte al Coaliției Naționale Siriene (CNS), principala formațiune a opoziției siriene în exil.

“O soluție politică nu mai este o opțiune viabilă în climatul actual”, a adăugat el.

“Opoziția armată și cea politică acționează pentru a strânge rândurile și a-și defini prioritățile în lumina campaniei militare feroce desfășurate de regim și aliații acestuia”, a continuat Mouwafaq Nyrabia, fără să ofere mai multe detalii.

Coaliția Națională Siriană nu a difuzat niciun comunicat oficial în numele său.

Damascul și aliatul său rus au lansat la 22 septembrie o ofensivă în vederea cuceriri în întregime a orașului Alep, fosta capitală economică a țării. Din iulie 2012, orașul este divizat între cartierele de vest, aflate sub controlul regimului, și cartierele de est, administrate de opozanți.

Escaladarea violențelor are loc după eșecul unui acord de încetare a focului americano-rus semnat pe 9 septembrie la Geneva, dar care a fost încălcat zece zile mai târziu.

Războiul civil din Siria a făcut peste 300.000 de morți și a constrâns milioane de persoane să își părăsească locuințele în cinci ani și jumătate, reamintește AFP.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă