15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialOpoziție. John Kerry susține că prezenţa Iranului la conferinţa internaţională privind situaţia...

Opoziție. John Kerry susține că prezenţa Iranului la conferinţa internaţională privind situaţia din Irak, de luni, ar fi inoportună

Secretarul de stat american, John Kerry, a declarat vineri că  Washingtonul se opune prezenţei Teheranului la conferinţa internaţională privind situaţia din Irak şi lupta contra Statului Islamic (SI), programată luni, la Paris,conform Mediafax.

El a apreciat că participarea Iranului la această conferinţă "ar fi inadecvată", în special din cauza "implicării Iranului în Siria".

"Nimeni nu m-a sunat şi nu m-a întrebat cu privire la prezenţa Iranului (la această conferinţă), dar cred că acest lucru nu ar fi adecvat", a subliniat Kerry.

De asemenea, el s-a declarat încrezător în formarea unei coaliţii mondiale formată ţări europene şi arabe, alături de Statele Unite, pentru a distruge gruparea Statul Islamic în Irak şi Siria.

"Sunt încrezător în formarea unei mari coaliţii cu naţiuni arabe, naţiuni europene, Statele Unite şi alţii, fiecare contribuind la strategia pe care preşedintele (american Barack) Obama a expus-o", a adăugat secretarul de Stat, în cadrul unui turneu regional, care are drept scop formarea unei alianţe de aproximativ 40 de ţări împotriva jihadiştilor din Statul Islamic.

Preşedintele american, Barack Obama, s-a declarat miercuri seara pregătit să lanseze atacuri aeriene în Siria împotriva grupării Stat Islamic şi a anunţat că forţele americane vor extinde raidurile pe care le efectuează împotriva jihadiştilor din Irak.

"Obiectivul nostru este clar: vom slăbi şi într-un final vom învinge Statul Islamic", a subliniat preşedintele american.

Ulterior, în cursul unei reuniuni la Jeddah, zece ţări arabe, între care Arabia Saudită, au acceptat să se implice alături de Statele Unite în lupta împotriva extremiştilor din cadrul Statului Islamic în Irak şi Siria.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă