9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialOpoziție rusească și chineză față deinstalarea unui sistem antirachetă american în Coreea...

Opoziție rusească și chineză față deinstalarea unui sistem antirachetă american în Coreea de Sud

Rusia China nu sunt de acord ca Statele Unite să instaleze un nou sistem antirachetă în Coreea de Sud, pentru contracararea ameninţărilor balistice nord-coreene, relatează Reuters online potrivit Mediafax.

Serghei Lavrov, Wang Yi, responsabilul chinez cu politica externă, a declarat,în cadrul unei conferinţe comune cu ministrul rus de Externe, că Statele Unite ar trebui să respecte “îngrijorările legitime” ale Chinei şi Rusiei cu privire la noul sistem antibalistic.

“Dacă va fi instalat, va avea un impact direct asupra strategiilor de securitate ale Chinei şi Rusiei,” a mai afirmat Wang.

Ministrul rus a comentat că acţiunile Coreei de Nord nu ar trebui folosite drepte scuze pentru măsuri care ar tensiona situaţia, în special instalarea unui sistem antirachetă.

SUA  şi Coreea de Sud au început discuţiile cu privire la posibilitatea instalării unui nou sistem antibalistic în ţara est-asiatică, după ce, pe 6 ianuarie, Coreea de Nord a efectuat cel de-al patrulea test nuclear, urmat de lansarea unei rachete cu rază lungă de acţiune pe 7 februarie.

Coreea de Nord a efectuat, joi dimineaţa, două teste cu rachete balistice cu rază medie de acţiune, însă acestea s-a prăbuşit la scurt timp după lansare, potrivit oficialilor americani..

Cele mai citite

Incident tragic la un Zoo din Kansas: o femelă de struț a murit după ce a înghițit cheile furate de la un angajat

Karen, o femelă de struț de 5 ani de la Grădina Zoologică Topeka din Kansas, a murit după ce a scăpat din țarcul ei,...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă