12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOpt cetățeni mexicani au murit în atacul din Egipt. Ce mesaj a...

Opt cetățeni mexicani au murit în atacul din Egipt. Ce mesaj a transmis Guvernul Mexicului

Ministerul Afacerilor Externe mexican a anunțat marți că opt cetățeni mexicani au murit în atacul de duminică al armatei egiptene contra unor turiști în deșert, relatează Agerpres. 

Diplomați mexicani au putut vedea trupurile victimelor și “au putut confirma moartea altor șase mexicani”, care se adaugă celor doi deja identificați, a declarat ministerul într-un comunicat.

Autoritățile egiptene au informat că în total 12 persoane au fost ucise și alte 10 rănite duminică, când forțele de securitate egiptene care urmăreau jihadiști în deșertul din vest au deschis focul “din greșeală” asupra a patru vehicule ce îi transportau pe turiștii mexicani.

Șase răniți, spitalizați la Cairo, sunt în stare stabilă.

Ministrul mexican de externe Claudia Ruiz Massieu a plecat luni seară din Mexic spre Cairo, însoțită de membri ai familiilor victimelor, pentru a obține răspunsuri de la autoritățile egiptene despre circumstanțele tragediei.

Ea “a putut informa personal familiile (despre decesul rudelor lor) și le-a prezentat condoleanțe”, adaugă comunicatul.

Potrivit autorităților egiptene, turiștii se aflau într-o zonă care nu era autorizată, dar ele nu au oferit detalii cu privire la locul exact unde s-a produs drama.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă