13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialOpt civili ar fi căzut victime ale atacurilor Turciei în Kurdistan. Ankara...

Opt civili ar fi căzut victime ale atacurilor Turciei în Kurdistan. Ankara deschide o anchetă

UPDATE 23.30: Turcia a deschis o anchetă asupra informațiilor despre moartea unor civili în bombardamentele desfășurate de aviația sa contra pozițiilor deținute de rebeliunea kurdă în nordul Irakului, scrie AFP, conform Agerpres.

‘O anchetă a fost deschisă cu privire la aceste afirmații, iar faptele vor fi verificate integral’, a dat asigurări în cursul serii Ministerul turc de Externe. 

Totodată, serviciile de informații ale Turciei arată că nu există civili, a mai afirmat ministerul de la Ankara.

Citește și: Apelul președintelui Kurdistanului, după omorârea unor civili kurzi de către Turcia 

—–

Cel puţin opt civili ar fi fost ucişi sâmbătă în atacuri aeriene turce care au vizat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în nordul Irakului, potrivit presei locale şi mărturiilor unor locuitori din regiunea vizată, relatează DPA, conform Mediafax.

Agenţia de ştiri Firat, afiliată PKK, a publicat fotografii cu opt persoane despre care a afirmat că au fost ucise în raiduri aeriene sâmbătă, înainte de zori, în munţii Qandil. Turcia nu a comentat în mod oficial aceste informaţii.

Un locuitor din regiune a declarat pentru DPA că în atacuri au fost rănite, de asemenea, şapte persoane.

Turcia a lansat săptămâna trecută atacuri aeriene împotriva PKK în Kurdistanul irakian, încălcând un armistiţiu cu gruparea armată kurdă.

Concomitent, PKK şi-a intensificat atacurile în Turcia, vizând în pricipal poliţişti şi militari.

Oficiali kurzi din nordul Irakului şi Guvernul irakian au îndemnat Turcia să înceteze atacurile aeriene şi au cerut ambelor părţi să revină la negocieri în vederea încheierii conflictului, soldat cu peste 40.000 de morţi în ultimii 30 de ani.

 

 

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă