11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialOrban: UE ar trebui să creeze un oraș uriaș pentru refugiați în...

Orban: UE ar trebui să creeze un oraș uriaș pentru refugiați în Libia, unde să proceseze solicitările de azil

Uniunea Europeană ar trebui să creeze un 'oraș uriaș pentru refugiați' pe coasta Libiei și să proceseze acolo, cu ajutorul unui nou guvern libian, solicitările de azil ale imigranților din Africa, a propus sâmbătă premierul ungar Viktor Orban, transmite Reuters citat de Agerpres.

Într-o declarație susținută după o reuniune la Viena a țărilor de pe ruta balcanică a migrației, Orban a spus că granițele externe ale Uniunii Europene ar trebui să fie sub un 'control total', inclusiv frontiera mediteraneeană, unde Libia este indispensabilă.

Trebuie menținută unitatea Libiei, trebuie anulat embargoul de arme al Occidentului împotriva aceste țări, trebuie susținută 'Armata Libiană de Eliberare' și creat un nou guvern libian, care să fie atras într-un acord de cooperare până când migrația se va amplifica din nou în Mediterana, primăvara viitoare, a spus el.

Premierul ungar a mai afirmat că UE trebuie să obțină un acord și cu Cairo, similar cu cel semnat cu Ankara, pentru că în prezent există 5,5 milioane de imigranți care așteaptă în Egipt, transmite și MTI.

Dacă nu va exista un acord cu Egiptul, 'am putea avea o surpriză de acolo', a spus Orban, subliniind că Egiptul și Libia vor fi jucători cheie în Europa în următorii câțiva ani.

Orban a declarat de asemenea că este nevoie de o nouă linie de apărare în Europa, ca scenariu în cazul în care acordul privind refugiații dintre UE și Turcia va fi oprit.

El a cerut totodată Uniunii Europene să crească cheltuielile alocate gestionării crizei migrației și să distribuie fondurile într-un mod mai just între țările afectate.

Orban a atras atenția că actualul sistem de distribuție a fondurilor este nedrept, deoarece banii ajung întotdeauna la Italia și Grecia, în timp ce Bulgaria, Macedonia și Serbia primesc 'sume rușinos de mici'.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă