14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialOrban: Un confict cu UE, "inevitabil"

Orban: Un confict cu UE, “inevitabil”

Premierul Viktor Orban a declarat, vineri, că sunt ”inevitabile” conflictele între Ungaria şi Bruxelles, pentru că cei care refuză să se angajeze într-o dispută sunt "nerozi" şi nu sunt potriviţi să reprezinte ţara, relatează MTI, conform Mediafax.

Între problemele din Ungaria care au cauzat conflicte cu Bruxelles-ul se află instituţia pedepsei cu închisoarea pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate, a declarat şeful Guvernului.

El a apreciat că, pe baza hotărârii Curţii Europene pentru Drepturilor Omului (CEDO), cu sediul la Strasbourg, asupra acestei probleme, nu vede un motiv ca Ungaria să-şi schimbe legislaţia.

Pedeapsa cu moartea ar avea, de asemenea, un efect de descurajare, însă Uniunea Europeană (UE) o interzice, a mai apreciat Orban.

Comentând pe tema problemei distilării palincăi într-un regim fără taxe, el a anunţat că se pregăteşte altă "soluţie" care "va permite distilarea palincăi în Ungaria în practică, în timp ce decizia Curţii europene va fi respectată". Însă premierul a adăugat că se aşteaptă ca şi această nouă legislaţie să fie atacată.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă