7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialOrban sfidează regulile UE: Ungaria NU mai primește imigranți extracomunitari. Reacția Uniunii

Orban sfidează regulile UE: Ungaria NU mai primește imigranți extracomunitari. Reacția Uniunii

UPDATE: Comisia Europeană a cerut explicații, marţi seară, Guvernului Ungariei în legătură cu decizia de a suspenda procedurile de acceptare a imigranţilor extracomunitari, informează Mediafax.

“În contextul în care Tratatul Dublin nu prevede posibilitatea suspendării transferurilor imigranţilor, Comisia Europeană cere Ungariei să ofere imediat clarificări în legătură cu natura şi amploarea problemelor tehnice invocate, precum şi despre măsurile luate pentru remedierea situaţiei”, anunţă un reprezentant al Executivului UE, citat de Reuters.

————–

Guvernul Ungariei a decis, marţi, suspendarea unilaterală, pe termen nedeterminat, a unui acord cu Uniunea Europeană privind acceptarea solicitanţilor de azil, invocând “protejarea intereselor poporului ungar”, informează Mediafax.

“Din raţiuni tehnice, Guvernul Ungariei a decis suspendarea pe termen nelimitat a Acordului Dublin, ce reglementează situaţia solicitanţilor de azil”, informează un comunicat oficial citat de MTI.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a explicat această decizie prin necesitatea protejării intereselor poporului ungar.

“Este necesară protejarea intereselor poporului ungar”, a explicat Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ungariei, în interviuri acordate cotidianului austriac Die Presse şi site-ului ungar Index.

Mi mult, el a ținut să precizeze că autorităţile ungare se confruntă cu un aflux masiv de refugiaţi.

“Barca este plină. Ne dorim cu toţii o soluţie europeană, dar trebuie să protejăm interesele poporului ungar şi ale ţării”, a precizat Kovacs.

Săptămâna trecută, premierul de dreapta al Ungariei, Viktor Orban, anunţa că Guvernul de la Budapesta nu va aştepta o “soluţie europeană” la problema imigraţiei, precizând că este responsabilitatea ţării să îşi protejeze frontierele. “Guvernul Ungariei nu va aştepta o soluţie europeană la problema imigraţiei; statul are responsabilitatea de a-şi proteja frontierele”, declara Viktor Orban. “Intrarea ilegală într-un stat este o infracţiune care trebuie evitată”, a subliniat Orban. Referindu-se la controversatul plan al Ungariei de a construi un gard la frontiera cu Serbia, Orban sublinia că este vorba de “un detaliu tehnic” pentru menţinerea securităţii.

Viktor Orban a catalogat drept “nebunie” planul Comisiei Europene care prevede distribuirea în numeroase state UE a zeci de mii de imigranţi extracomunitari aflaţi în Italia şi Grecia.

 

 

 

 

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă