10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialOrdin de la Vladimir Putin. Locuitorii din Transnistria vor primi cetățenia Rusiei...

Ordin de la Vladimir Putin. Locuitorii din Transnistria vor primi cetățenia Rusiei în regim de urgență

Președintele Vladimir Putin a ordonat personal simplificarea procedurilor necesare pentru ca locuitorii din Transnistria – regiune separatistă a Republicii Moldova – să poată obține cetățenia Rusiei.

Această informație este difuzată de site-ul ucrainean uawire.org, care citează agenția de presă rusească Interfax.

Decizia de urgentare a procedurilor privind cetățenia rusă a fost anunțată cu prilejul întrevederii de la Moscova dintre Konstantin Kosachev, șeful Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Consiliului Federației Ruse, și Alexander Scherba, președintele așa-zisului Consiliu Suprem al Transnistriei.

Scherba a susținut că în Transnistria trăiesc peste 500.000 de oameni, dintre care 213.000 au deja cetățenie rusă, ceea ce înseamnă că "încă avem o provocare majoră în fața noastră".

"Am înțeles că o chestiune presantă pentru Republica Moldovenească Nistreană este posibilitatea de obținere simplificată a cetățeniei (rusești – n.n.). Lucrăm foarte serios la această chestiune, avem un ordin de la președintele Federației Ruse. Sperăm să facem cât de curând progrese serioase în acest domeniu", a răspuns Konstantin Kosachev.

În privința rezolvării conflictului din Transnistria, dintre autoritățile de la Chișinău și cele de la Tiraspol, Konstantin Kosachev a susținut că ea se poate obține în cadrul unei întâlniri a "celor doi președinți"  (președintele Republicii Moldova și liderul de la Tiraspol), care ar urma să se desfășoare în orașul Bender (Tighina), aflat pe linia de demarcație a regiunii separatiste transnistrene.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă