21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialOrganizaţia islamistă Al-Shabaab ameninţă cu noi atacuri

Organizaţia islamistă Al-Shabaab ameninţă cu noi atacuri

Organizaţia islamistă Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a ameninţat, vineri, că va comite noi atacuri pe teritoriul Kenyei, relatează Mediafax.

“Nu va mai exista vreun loc sigur pentru kenyeni atât timp cât trupele lor vor fi în Somalia”, a avertizat purtătorul de cuvânt al organizaţiei islamiste Al-Shabaab, Ali Mohamud Rage, preluat de agenția DPA.

Kenya participă la operaţiunile din Somalia ale Uniunii Africane, care a mobilizat 20.000 de militari pentru a ajuta Guvernul de la Mogadishu în lupta împotriva insurgenţilor din cadrul Al-Shabaab.

“Veți mai vedea multe atacuri sângeroase în țara voastră, Kenya”, a continuat Rage într-o intervenţie pentru postul de radio Andalus.

Purtărorul de cuvânt al Al-Sabaab a confirmat că militanţii vizează de regulă creştini.

Papa Francisc a denunţat un act de o “brutalitate fără sens”.

În total, 147 de studenţi au fost ucişi, joi, într-un atac comis la Universitatea din Garissa, în estul Kenyei, de către membri ai organizaţiei islamiste sunnite Al-Shabaab.

De asemenea, 80 de studenţi au fost răniţi, iar aproximativ 500 au fost eliberaţi în urma atacului. Unii studenţi au fost cruţaţi după ce au rostit versete din Coran.

Guvernul de la Nairobi a închis universitatea pentru o perioadă nedeterminată şi urmează să consolideze măsurile de securitate în ţară.

Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, este activă în Somalia şi Kenya.

Cele mai citite

Gov-Smart:Prima platformă din lume care oferă administrație publică ca serviciu, digitalizează instituțiile publice din România

Gov-Smart anunță lansarea unei soluții inovatoare care promite să transforme administrația publică din România prin digitalizare completă și automatizare avansată. Prin implementarea modulelor interconectate specifice...

Sorana Cîrstea, OUT de la Roland Garros. România a rămas cu două jucătoare pe tabloul de simplu

Tenismena română Sorana Cîrstea a părăsit turneul de Grand Slam de la Roland Garros încă din primul tur, după ce a fost învinsă în...

Avertizare meteo pentru Pakistan. Temperaturile au atins 53 de grade Celsius

Autoritățile pakistaneze au emis luni o avertizare serioasă pentru femeile însărcinate și persoanele în vârstă, din cauza valului de căldură extremă care afectează țara....
Ultima oră
Pe aceeași temă