20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialOrientul Mijlociu: Marina americană pregătește o forţă de intervenţie rapidă

Orientul Mijlociu: Marina americană pregătește o forţă de intervenţie rapidă

Marina americană are de gând să creeze o forţă de 2.300 de persoane în Orientul Mijlociu pentru a interveni rapid în crizele din regiune, a anunţat marţi Pentagonul, potrivit Mediafax care citează AFP.

Această unitate de intervenţie nu va fi însă implicată în "operaţiunile efectuate în Irak în acest moment", a precizat un purtător de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Această forţă va fi dotată cu mai multe avioane şi va interveni rapid în cazul unui "eveniment neprevăzut", potrivit lui Kirby.

Potrivit unui ofiţer al Marinei americane, cei 2.300 de bărbaţi vor fi mobilizaţi în Kuwait.

Ideea înfiinţării unei unităţi de intervenţie de acest tip datează de anul trecut, înaintea campaniei de raiduri aeriene efectuate în prezent de Statele Unite în Siria şi în Irak.

Atacul împotriva consulatului de la Benghazi, în Libia, pe 11 septembrie 2012, i-a determinat pe militarii americani să reflecteze asupra înfiinţării unei astfel de forţe de reacţie, mai arată Mediafax.

Această forţă de reacţie va trebui să intervină rapid în momentul declanşării unei crize în regiune, cum ar fi, de exemplu, evacuarea unei ambasade.

O forţă de acest tip a fost deja creată pentru continentul african.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă