9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialOrientul Mijlociu: Zeci de adolescente franceze au aderat la jihad

Orientul Mijlociu: Zeci de adolescente franceze au aderat la jihad

Franţa a dezvăluit că 45 de adolescente franceze participă la jihad în Orientul Mijlociu. Astfel, numărul cetăţenilor săi care se îndreaptă spre această regiune a crescut cu 203 la sută, relatează Mediafax.

Numărul mare de cetăţeni francezi care pleacă să lupte în Siria şi Irak a fost discutat multă vreme, dar marţi, ministrul de Interne a vorbit şi despre originile şi sexul acestora.

Bernard Cazeneuve a declarat că în prezent sunt 457 de cetăţeni francezi în Siria şi Irak. Dintre aceştia, 137 sunt femei, iar 80 sunt minori, inclusiv 45 de adolescente. Aceste dezvăluiri au loc după ce un raport al Senatului din aprilie a dezvăluit că jumătate dintre jihadiştii europeni care luptă în Orientul Mijlociu sunt cetăţeni francezi.

Marţi, Cazeneuve a dezvăluit aceste ultime statistici în cadrul unei audieri în Parlament conduse de comisia pentru supravegherea indivizilor.

Jihadiştii francezi vin în principal din şase regiuni: Ile de France, care include Paris, Rhône-Alps, care incude oraşele Lyon şi Grenoble, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Nord-Pas-de-Calais, Languedoc-Rousillon şi Midi-Pyrénées, potrivit informaţiei obţinute de Guvern, conform TheLocal.fr.

Comisia a cerut informaţii şi despre acei jihadişti care au decis ulterior să părăsească Siria şi să se întoarcă în Franţa. Guvernul francez este îngrijorat în special de acest grup, după atacurile teroriste de la Paris din ianuarie.

Cazeneuve a dezvăluit că 278 de cetăţeni francezi au părăsit Siria, iar 213 dintre ei s-au întors în Franţa, iar alţii se întorc săptămânal sau chiar zilnic.

Ministrul a declarat că 320 de cetăţeni se îndreaptă către regiune şi că 105 au murit în lupte – dintre care opt în diverse atacuri sinucigaşe.

Luna trecută, premierul francez a avertizat că Franţa ar putea fi ţinta unor atacuri sinucigaşe similare celor din ianuarie şi a subliniat că cel puţin şase cetăţeni francezi care au efectuat raiduri kamikaze se convertiseră recent la Islam.

Franţa se confruntă cu o creştere de 203 la sută a numărului cetăţenilor săi implicaţi în conflictul din Orientul Mijlociu comparativ cu 1 ianuarie 2014, a declarat Cazeneuve.

În total, 1.683 de francezi sunt implicaţi sub o formă sau alta în lupte.

Ministrul de Interne a declarat, de asemenea, că autorităţile au blocat 36 de site-uri ilegale în ultimele luni, care au promovat jihadismul. După atacurile teroriste de la Paris, Franţa a lansat propria campanie video menită să descurajeze cetăţenii să se implice în luptă.

Cele mai citite

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

BEC a admis constituirea alianței electorale PSD-PNL pentru alegerile locale și europarlamentare

Biroul Electoral Central a admis, marţi, protocolul de constituire a alianţei electorale PSD - PNL. Decizia a fost publicată pe site-ul BEC. „Ca urmare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă