20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialOsama bin Laden se temea că un dispozitiv de urmărire i-ar fi...

Osama bin Laden se temea că un dispozitiv de urmărire i-ar fi fost implantat soției sale într-o plombă

Osama bin Laden se temea ca nu cumva soția sa să aibă un dispozitiv de urmărire implantat într-o plombă, potrivit unor documente descoperite în reședința liderului grupării al-Quaeda, făcute publice, marți, de Direcției Naționale de Informații a Statelor Unite, informează Time.

Sub pseudonimul Abu Abdallah, Osama bin Landen, și-a exprimat îngrijorările cu privire la vizita efectuată de soția sa la un dentist din Iran.

„Mărimea dispozitivului este aproximativă cu cea a unui bob de grâu, având lățimea unui tăițel. Te rog să distrugi scrisoarea după ce o citești”, a scris el.

Citește și: Ce avere a lăsat Osama Bin Laden

Scrisoarea reprezintă doar unul din cele peste 100 de documente pe care Direcția Națională de Informații a SUA le-a făcut publice. Documentele au fost descoperite în mai 2011, în timpul raidului în care bin Laden a fost ucis, în orașul Abbottabad din Pakistan.

Primul lot de documente, publicat anul trecut, arătau un bin Laden focalizat pe SUA şi care îşi obliga adepţii să acorde cea mai mare importanţă acestui obiectiv. Congresul a votat o lege care constrânge serviciile de informaţii să examineze ce documente pot fi făcute publice. Documentele publicate pot fi consultate la adresa http://www.dni.gov/index.php/resources/bin-laden-bookshelf?limitstart=0.

Citește și: SUA: informaţii declasificate despre Osama ben Laden

Cele mai citite

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă