10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialOSCE cere eliberarea imediată a observatorilor săi reţinuţi în estul Ucrainei

OSCE cere eliberarea imediată a observatorilor săi reţinuţi în estul Ucrainei

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a cerut din nou, miercuri, la Tokyo, eliberarea "imediată şi necondiţionată" a observatorilor reţinuţi de mai multe săptămâni în estul Ucrainei, relatează Mediafax.

Ambasadorul american la OSCE a lansat un apel în acest sens la finalul unei reuniuni organizate în capitala Japoniei între reprezentanţi ai organizaţiei şi ai mai multor ţări asiatice. El a acuzat, de asemenea, Rusia că trimite în continuare combatanţi şi arme în Ucraina.

"În ultimele zile şi în ultimele câteva săptămâni, combatanţi şi arme au trecut din Rusia în Ucraina şi nu vedem niciun efort din partea Rusiei de a opri acest lucru", a declarat ambasadorul Daniel Baer.

Anterior, adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Serghii Kîslîţia, a cerut să se ia măsuri "mai ferme" împotriva Rusiei, acuzând Moscova că "încalcă principiile" OSCE.

Potrivit unui responsabil prorus din Doneţk, cele două grupuri de observatori ai OSCE care au dispărut se află cel mai probabil în regiunea Lugansk.

Cu toate acestea, responsabilul prorus a afirmat că nu ştie cine îi reţine pe observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă