19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialOSDO: Patru persoane au murit și 50 au fost rănite în orașul...

OSDO: Patru persoane au murit și 50 au fost rănite în orașul sirian Alep

Cel puțin patru persoane au murit și alte 50 au fost rănite, marți, în cartiere controlate de regimul lui Bashar al-Assad în oraşul sirian Alep, din orașul sirian Alep, a anunțat Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO), citat de AFP, informează Agerpres.

Agenţia oficială Sana a relatat despre şase civili ucişi şi 37 de răniţi. 

Tiruri de rachete au continuat „toată noaptea şi marţi dimineaţa” asupra unor sectoare în special în vestul oraşului, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, confirmând moartea celor „patru civili şi rănirea altor 50, dintre care unii grav, în cursul bombardamentelor”. 

Citește și:  Violețe la Alep. Zeci de morți și răniți. Un al doilea spital bombardat

Nicio lovitură aeriană a regimului nu a fost semnalată în zonele rebele în estul oraşului, divizat din iulie 2012, potrivit corespondentului AFP şi OSDO.

În noaptea de luni spre marţi, forţele regimului s-au luptat cu grupuri rebele în sectorul Zahra şi împrejurimile cartierului al-Rashidin, situate în estul oraşului, dar controlate de regim. 

Peste 250 de civili, între care 50 de copii, şi-au pierdut viaţa de la intensificarea, la 22 aprilie, a violenţelor în Alep, majoritatea în raiduri ale aviaţiei siriene. Acestea au încălcat practic încetarea focului – intrată în vigoare în 27 februarie – pe care SUA şi Rusia încearcă s-o restabilească.

Citește și: OSDO: Cel puțin 200 de persoane, ucise în Alep, în ultima săptămână

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă