14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialPagube de 11 milioane de euro la infrastructura rutieră, în Bulgaria

Pagube de 11 milioane de euro la infrastructura rutieră, în Bulgaria

Inundaţiile din Bulgaria au provocat, în  24 de ore, pagube la infrastructura rutieră în valoare de 22 de milioane de leva (11 milioane de euro), a declarat, marţi,  Ministrul Dezvoltării Regionale, relatează site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

Liliana Pavlova a precizat că autorităţile bulgare vor cere ajutor prin intermediul Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene, înfiinţat în 2002 pentru a oferi asistenţă statelor membre UE în caz de dezastre naturale.

Citeşte şi: Bulgaria: A fost declarată situaţie de urgenţă ca urmare a inundaţiilor

În prezent, situaţia este critică în Elhovo, în municipalitatea Iambol, în condiţiile în care râul Tundja mai are puţin şi iese din matcă. Locuitorii din zonă vor fi evacuaţi cu promptitudine, a adăugat ministrul.

Alte regiuni în care situaţia este critică, potrivit ministrului Dezvoltării regionale, sunt Devin, Burgas, Slancev Briag şi Iambol.

Pavlova a estimat că o schimbare climatică bruscă ar fi cauzat inundaţiile, care au determinat declararea stării de urgenţă în patru regiuni.

Cele mai citite

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă