20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPakistan: cel puţin 40 de morţi într-un atentat la o moscheie şiită

Pakistan: cel puţin 40 de morţi într-un atentat la o moscheie şiită

Cel puţin 40 de oameni au murit, vineri, în sudul Pakistanului, ca urmare a unui atentat împotriva unei moschei a minorităţii musulmane şiite, relatează AFP, citat de Mediafax.

"În total, 40 de persoane au fost ucise în atacul de la Shikarpur şi alte 46 au fost rănite, dintre care unele grav", a declarat ministrul provincial al sănătăţii, Jam Mehtab Dahr. 

În ultimii ani, atacurile s-au multiplicat împotriva membrilor minorităţii musulmane şiite, care reprezintă aproximativ 20 la sută din populaţia acestei ţări cu majoritate sunnită şi cu aproape 200 de milioane de locuitori.

Atacul din Shikarpur este cel mai sângeros comis împotriva unei minorităţi din această ţară (şiiţi, creştini, hinduşi etc) în ultimul an, în timp ce Pakistanul este îndoliat aproape zilnic de atentate.

Acesta este, de asemenea, atentatul cel mai sângeros din ţară de la raidul taliban împotriva unei şcoli din Peshawar (nord-vest), soldat cu 150 de morţi la 16 decembrie.

Bilanţul anterior anunţa cel puţin 20 de morţi în acest atac comis în timpul rugăciunii tradiţionale ,de vineri, din Shikarpur, oraş izolat din provincia meridională Sind.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă