21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialPakistan. După atacul cartierului de creştini, alţi morţi în urma unei explozii...

Pakistan. După atacul cartierului de creştini, alţi morţi în urma unei explozii în faţa unui tribunal

Explozia a două bombe în faţa unui tribunal din nord-vestul Pakistanului a provocat moartea a cel puţin 12 persoane, la doar câteva ore după ce militanţi ai unei facţiuni talibane pakistaneze au atacat un cartier populat de creştini din aceeaşi regiune, relatează presa străină.

Trupurile avocaţilor, poliţiştilor şi civililor au fost luate de la locul exploziei, a declarat un responsabil local. “Iniţial a avut loc o explozie mică urmată de una puternică"” a declarat acesta pentru Reuters, citată de Mediafax.

Vineri dimineaţa, patru militanţi au atacat un cartier cu populaţie creştină din Pakistan, ucigând cel puţin un agent de pază, potrivit armatei. Atacul a fost revendicat de către facţiunea pakistaneză a grupării talibane Jamaat-ur-Ahrar.

Autorităţile "au răspuns prompt" şi i-au eliminat pe cei patru atacatori, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei, Asim Bajwa, pe Twitter.

Atacatorii, care purtau veste încărcate cu explozibil şi aveau asupra lor arme, au avut un schimb de focuri cu forţele de securitate şi au fost eliminaţi, potrivit armatei. Doi militari, un poliţist şi doi agenţi de pază au fost răniţi.

Cele mai citite

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...
Ultima oră
Pe aceeași temă