11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Pakistan. 28 de morți în atentatul asupra aeroportului din Karachi

UPDATE. Pakistan. 28 de morți în atentatul asupra aeroportului din Karachi

UPDATE 15.13: 28 de persoane au fost omorâte de talibani, iar agresorii au fost eliminați, anunţă autorităţile pakistaneze citate de AFP, conform Mediafax.

"Atacul s-a încheiat, am eliminat toţi agresorii", a declarat Sibtain Rizvi, purtătorul de cuvânt al forţelor paramilitare pakistaneze.

Bilanţul victimelor atacului talibanilor, care a durat peste 12 ore, este de cel puţin 28 de morţi, inclusiv zece agresori.

Cursele aeriene au fost reluate luni la ora locală 16.00 (14.00, ora României), a declarat Abid Ali Khan, purtătorul de cuvânt al Autorităţii aeronautice civile.

UPDATE. Rebelii talibani pakistanezi au revendicat oficial, luni, atacul în desfăşurare împotriva aeroportului din Karachi (sud), cel mai mare oraş din ţară, soldat deja cu 24 de morţi, potrivit autorităţilor locale, citate de AFP.

"Am demarat un atac împotriva aeroportului din Karachi pentru a răzbuna moartea lui Hakimullah Mehsud", fostul lider al TTP, a declarat Shahidullah Shahid, purtătorul de cuvânt al Mişcării talibanilor din Pakistan (TTPP.

Hakimullah Mehsud a fost ucis în noiembrie în raidul unui avion fără pilot american în zonele tribale din nord-vestul ţării, un bastion al TTP.

Atacul de la Karachi, lansat duminică seara, are loc în timp ce recentele negocieri de pace între Guvern şi TTP au eşuat.

Revendicând atacul, Shahid a denunţat aceste oferte de dialog ale Guvernului drept un artificiu care nu este decât un "instrument de război" suplimentar utilizat de autorităţi pentru a lupta împotriva TTP.

UPDATE. 24 de oameni au murit, dintre care zece atacatori, în violențele  de pe aeroportul din Karachi, capitala economică a Pakistanului.

Armata a anunţat luni dimineaţa că a preluat controlul asupra principalului aeroport din ţară şi a afirmat că a pus astfel capăt unuia dintre cele mai temerare atacuri împotriva celui mai mare oraş pakistanez, conform Mediafax.

Dar tirurile s-au reluat în jurul orei locale 08.30 (06.30 ora României), determinând forţele paramilitare şi comandourile de elită mobilizate la faţa locului să reia confruntările cu rebelii, a constatat un jurnalist al AFP.

"Am relansat operaţiunea trimiţând trupe suplimentare", a declarat Sibtain Rizvi, purtătorul de cuvânt al forţei paramilitare Rangers, adăugând că un poliţist a fost rănit în aceste noi confruntări.

Atacul nu fusese încă revendicat luni dimineaţa, dar el intervine în timp ce negocierile Pakistanului cu rebelii islamişti talibani sunt în impas.

Atacuri coordonate de acest tip au fost revendicate în trecut de talibani, care desfăşoară o gherilă împotriva Guvernului din 2007, în care au murit mii de persoane.

Această lovitură de forţă a rebelilor subliniază noile probleme ale ţării în materie de securitate, inclusiv zonele sale vitale.

24 persoane au fost omorâte, luni, pe aeroportul din Karachi, capitala economică a Pakistanului, în urma unor schimburi de focuri. Insurgenţii au atacat masiv, duminică seara, aeroportul din Karachi, provocând, pe lângă moartea a cel puţin 24 de persoane şi anularea tuturor zborurilor.

 

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă