16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPalestinianul care a atacat cu cuțitul 12 oameni a fost ucis de...

Palestinianul care a atacat cu cuțitul 12 oameni a fost ucis de un polițist, după ce fusese neutralizat

Departamentul de investigaţii interne al poliţiei din Israel  (PIID) a anunţat joi că va examina comportamentul unui poliţist voluntar care a fost filmat când îl împuşca mortal pe teroristul care a comis marţi atacul cu cuţitul de pe faleza din Tel Aviv, informează site-ul Ynet.news citat de Agerpres.

La momentul în care a fost ucis, se pare că teroristul era deja neutralizat.

În înregistrarea video postată pe site-ul Ynet.news se aude în fundal vocea unei persoane care, conform traducerii făcute de agenţia DPA, strigă de mai multe ori 'trage-i în cap', iar apoi, după ce camera se focalizează pe atacator, se aude un foc de armă, care pare să-l lovească pe bărbatul întins pe iarbă. După aceea se aude vocea unei alte persoane care strigă: 'Este neutralizat, de ce să mai tragi în el?' 

Potrivit PIID, comportamentul poliţistului este examinat, dar până în prezent nu s-a declanşat o anchetă oficială. 

Atacul cu cuţitul a fost comis de Bashar Masalhah, un palestinian de 22 de ani din localitatea Qalqilya, care a ucis un turist american de 29 de ani şi a rănit alte 11 persoane înainte de a fi neutralizat. 

Vicepreşedintele american Joe Biden s-a întâlnit miercuri cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, acesta prezentând condoleanţe pentru americanul ucis în atacul cu cuţitul. Un astfel de gest este unul neobişnuit pentru Abbas, comentează Ynet.news, însă a fost urmat de un comentariu privind cei 200 de palestinieni ucişi de forţele palestiniene în timpul escaladării tensiunilor din ultimele cinci luni. 

În plus, notează Ynet.news, mişcarea Al-Fatah a preşedintelui Abbas a publicat un manifest în care Masalha este elogiat ca erou martir.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...
Ultima oră
Pe aceeași temă