15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPapa Francisc a pledat în Congresul SUA pentru abolirea pedepsei capitale

Papa Francisc a pledat în Congresul SUA pentru abolirea pedepsei capitale

Papa Francisc a criticat, în primul discurs rostit de un şef al Bisericii Catolice în Congresul Statelor Unite, aplicarea pedepsei cu moartea, informează Mediafax.

“Sunt convins că aceasta este cea mai bună cale: dat fiind că fiecare viaţă este sacră, orice persoană umană este înzestrată cu o demnitate inalienabilă, iar societatea poate doar să beneficieze de pe urma reabilitării persoanelor condamnate pentru crime”, a declarat Papa Francisc în Congresul Statelor Unite.

“Avem responsabilitatea de a proteja viaţa umană în toate stadiile de dezvoltare”, a adăugat şeful Bisericii Catolice, reiterând opoziţia faţă de avort.

Suvernaul Pontif a evidenţiat susţinerea pentru “căsătoria tradiţională” şi a criticat Statele Unite pentru comerţul cu armament.

Francisc, primul papă care rosteşte un discurs în Congresul Statelor Unite, a fost aplaudat la venire, dar a stârnit reacţii diverse după discursul de joi.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă