12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPapa Francisc lansează un atac dur la adresa Mafiei

Papa Francisc lansează un atac dur la adresa Mafiei

Papa Francisc a lansat un atac dur la adresa Mafiei, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Direcției Naționale Antimafia și Antiterorism din Italia, informează AFP citată de Agerpres.

La întâlnirea care a avut loc luni, la Vatican, Suveranul Pontif a acuzat banii “pătați de sânge” obținuți pe căi ilicite de organizațiile mafiote italiene și a vorbit despre “puterea nelegiuită” a acestora, încurajând totodată lupta pentru stârpirea lor.

“Îi cer lui Dumnezeu, drept și plin de îndurare, să atingă inimile bărbaților și femeilor din diverse mafii, astfel încât aceștia să înceteze să mai facă rău, să se convertească și să-și schimbe viața. Banii din afaceri mafiote murdare și din crime sunt bani pătați de sânge, care aduc o putere nelegiuită”, a subliniat pontiful.

“Fenomenul mafiot, care este expresia unei culturi a morții, trebuie contracarat și combătut”, mai ales din moment ce “se opune radical credinței”, a completat acesta.

În timpul unei vizite istorice la Napoli, în martie 2015, Papa a condamnat organizațiile mafiote spunând că acestea “exploatează și corup tinerii”, săracii și persoanele defavorizate. “Reacționați cu fermitate la organizațiile care îi exploatează și îi corup pe tineri, care exploatează și îi corup pe cei săraci și slabi, prin comerțul cinic de droguri și prin alte fărădelegi. Nu lăsați să vă fie furată speranța! Nu lăsați ca tinerii voștri să fie exploatați de acești oameni”, a spus atunci Papa precizând: “corupția miroase atât de urât”.

Luni, suveranul pontif a lăudat munca “dificilă și riscantă” a celor care se află pe urmele organizațiilor tentaculare mafiote din Italia, subliniind pericolele la care sunt expuși atât ei cât și familiile lor. Activitatea acestora “necesită un plus de pasiune, simțul datoriei și forță spirituală”, a subliniat Papa. “Societatea are nevoie să fie curățată de corupție, de extorsiune, de contrabanda cu stupefiante și arme și de traficul de ființe umane printre care se află și copii transformați în sclavi”, a insistat suveranul pontif.

El a cerut specialiștilor să-și întărească acțiunile contra traficului de migranți, “cei mai slabi dintre cei slabi”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă