12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialPapa Francisc le-a cerut credincioşilor să îi ierte pe cei "care închid...

Papa Francisc le-a cerut credincioşilor să îi ierte pe cei “care închid uşa” refugiaţilor

Suvernul Pontif le-a cerut, miercuri, credincioşilor să ierte persoanele şi instituţiile “care închid uşa” refugiaţilor. Papa Francisc făcut apel la comunitatea internaţională să le ofere “o casă unde pot trăi fără teamă“, scrie Mediafax.Vă invit pe toţi să cereţi iertare pentru persoanele şi instituţiile care închid uşa acestor oameni ce doresc o viaţă, o familie şi să fie protejaţi“.

Însă liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, care a promovat o poziţie dură referitor la criza imigranţilor din Mediterana, a declarat miercuri că nu are nevoie de iertarea Papei. Câţi refugiaţi sunt la Vatican?“, a întrebat retoric Salvini, în cadrul unei emisiuni la Radio Padania. “Problema este că refugiaţii reprezintă un sfert dintre cei care sosesc, în timp ce restul sunt imigranţi economici. Nu avem nevoie să fim iertaţi”, a adăugat el.

Guvernatorul regiunii Lombardia, Roberto Maroni, membru al Ligii Nordului, conduce o iniţiativă de respingere a transferării în alte zone ale ţării a solicitanţilor de azil care sosesc în sudul Italiei.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă