10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPapa Francisc pledează pentru toleranță față de comunitatea LGBTQ

Papa Francisc pledează pentru toleranță față de comunitatea LGBTQ

Papa Francisc a pledat, duminică, la toleranță față de membrii comunității LGBTQ. Astfel, el a susținut că adepții creștinismului ar trebui să înveţe să prezinte scuze şi să ceară iertare după masacrul de la Orlando din SUA, nu numai celor din comunitatea gay, dar şi multor alte persoane, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

Întrebat în avionul care l-a adus înapoi la Vatican după vizita efectuată în Armenia, despre homofobie după masacrul din Orlando din urmă cu o săptămână, papa a amintit că în catehism se spune că homosexualii nu ar trebui să fie discriminaţi, ci respectaţi, susţinându-i în cadrul programului pastoral. 

„O persoană care trăieşte această condiţie, cu o bună voinţă care îl caută pe Dumnezeu, cine suntem noi să o judecăm”, a spus el, repetând cuvintele spuse în prima sa conferinţă ţinută în avionul care îl ducea de la Rio de Janeiro la Roma, în vara anului 2003. 

În plus, el consideră că adepții creștinismului ar trebui să ceară scuze şi iertare nu numai faţă de homosexuali, dar şi faţă de cei săraci, de femeile exploatate, de copiii supuşi la muncă forţată. Creştinii trebuie să ceară iertare în mod constant.

Observând că el însuşi s-a scăldat la Buenos Aires într-o „cultură catolică îngustă”, Papa Francisc a menţionat că, uneori, unii homosexuali au „manifestări prea ofensatoare”, neînţelese de cei cu „mentalităţi diferite”, mai notează AFP. 

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă