12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialParchetul rus propune o pedeapsă de 23 de ani de închisoare pe...

Parchetul rus propune o pedeapsă de 23 de ani de închisoare pe numele pilotului militar ucrainean Nadia Savcenko

O femeie pilot din Ucraina, Nadia Savcenko, judecată pentru presupusa ucidere a doi jurnalişti în estul separatist al Ucrainei, ar putea primi 23 de ani de închisoare, la cererea Parchetului rus, informează AFP, citat de Agerpres.

“Parchetul a cerut 23 de ani”, a scris a avocatul său, Mark Feighinac, pe contul său de Twitter. 

Pilotul militar Nadia Savcenko compare în prezent în faţa tribunalului din Doneţk, mic oraş rus situat la câţiva kilometri de frontiera cu Ucraina, pentru că ar fi transmis armatei ucrainene locul unde se aflau cei doi jurnalişti ruşi ucişi de un tir de mortier în estul Ucrainei, în vara lui 2014, potrivit acuzaţiei. 

Citește și: Pilotul ucrainean Nadia Savcenko susține că a fost răpită de militarii ruși

Potrivit Moscovei, Savcenko, arestată la începutul lui iulie 2014 pe teritoriul rus, îi acuză pe rebelii proruşi din estul Ucrainei că au capturat-o pe teritoriul ucrainean şi au predat-o autorităţilor ruse. 

Kievul şi Occidentul au făcut de nenumărate ori apel către autorităţile ruse să o elibereze. Aleasă deputat în parlamentul de la Kiev după scrutinul parlamentar din octombrie 2014, Nadia Savcenko a recunoscut că a transmis artileriei ucrainene informaţii despre ţintele separatiştilor, dar a negat că acest lucru s-ar fi întâmplat şi în cazul raidului soldat cu moartea celor doi ziarişti ruşi. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă