10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialParisul, survolat, din nou, de o dronă

Parisul, survolat, din nou, de o dronă

Capitala franceză a fost survolată, din nou, de o dronă, în noaptea de marţi spre miercuri, incident în urma căruia poliţia caută patru suspecţi, relatează postul de radio Europe 1, conform Mediafax.

Drona ar fi aterizat la Porte de Vincennes, unde martorii oculari au văzut patru bărbaţi care au recuperat dispozitivul, după care au urcat într-o maşină neagră şi au fugit. În prezent, aceştia sunt căutaţi de poliţie.

Dar responsabilii de aceste incidente sunt foarte greu de reţinut, explică Loic Le Couplier de la sindicatul poliţiştilor Alliance.

"Pentru a găsi piloţii acestor dispozitive, colegii mei încearcă să urmărească drona pentru a vedea unde va fi recuperată. Dar totul este aleatoriu şi foarte aleatoriu, iar indivizii sunt foarte discreţi şi fug rapid", a explicat el.

Cu atât mai mult cu cât acest fenomen este nou pentru anchetatori, iar ei trebuie să se adapteze. "Nu este tipul de delincvenţă cu care ne confruntăm de obicei în capitală. Încercăm să prindem autorii, dar nu ştim pe cine vom găsi pentru că nimeni nu a fost reţinut", continuă el.

Trei jurnalişti de la postul de televiziune Al-Jazeera au fost arestaţi în flagrant săptămâna trecută în timp ce pilotau, în cadrul unui reportaj, o dronă în pădurea Boulogne din Paris. Având 34, 52 şi, respectiv, 68 de ani, cei trei bărbaţi au fost reţinuţi, după care au fost eliberaţi. Pilotul a fost condamnat, marţi, la plata unei amenzi în valoare de 1.000 de euro, iar dispozitivul, furnizat de biroul londonez al postului de televiziune, a fost confiscat.

De la începutul lunii octombrie 2014, cel puţin 60 astfel de survoluri s-au înregistrat în Franţa, atât la Paris cât şi deasupra unor centrale nucleare. Doar săptămâna trecută, peste zece drone au fost semnalate pe cerul capitalei franceze.

Cazul îl preocupă în special pe ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, care a anunţat că va lua măsuri pentru a încerca să controleze dronele care survolează zone interzise. Este posibilă amplasarea unor cipuri în aceste aparate pentru ca ele să poată fi detectate sau ar putea fi instituite sisteme de bruiaj pentru a le opri în zbor, adaugă postul de radio.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă