13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialParlamentarii SUA au cerut NATO să cumpere navele de război produse de...

Parlamentarii SUA au cerut NATO să cumpere navele de război produse de Franța pentru Rusia

Parlamentarii americani au cerut Franței să anuleze vânzarea celor două nave de război pe care trebuie să le livreze Rusiei și au sugerat NATO să le cumpere sau să le închirieze, anunță agenția Reuters, preluată de KyivPost.

"Achiziția de către NATO a navelor va trimite un semnal puternic pentru președintele rus, Vladimir Putin, că aliații nu-i vor tolera și nu-i permite o astfel de atitudine", au spus parlamentarii într-o scrisoare adresată secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Citește și: Rusia ameninţă Franţa: Ne livraţi navele de război sau returnaţi banii!

Washington-ul și unii parteneri europeni au cerut guvernului de la Paris să-și renunțe la contractul cu Rusia, în contextul situației din Ucraina.

Achiziționarea navelor ar spori, de asemenea, capabilitățile NATO, într-un moment în care mulți membri au fost obligați să-și reducă cheltuielile de apărare, și va liniști partenerii Alianței din Europa Centrală și de Est, a spus parlamentarii.

Citește și: Franta va furniza Rusiei două nave de război

Printre semnatarii scrisorii se regăsesc o serie de politicieni de top din SUA, cum ar fi Eliot Engel, unul dintre liderii Partidului Democratic din SUA, congressman-ul Michael Turner, președinte al delegației SUA la Adunarea Parlamentară a NATO, democratul William Keating etc.

Franța a declarat că va onora comanda Rusiei, deoarece, în caz contrar, daunele pe care ar trebui să le plătească sunt foarte mari. Contractul, în valoare de 1.66 miliarde dolari, a creat aproximativ 1.000 de locuri de muncă.

Citește și: SUA, preocupate de vânzarea unor nave militare de către Franța, Rusiei

Alți patru parlamentari din SUA i-au scris lui Barack Obama, la începutul acestei luni, îndemnându-l să se opună vânzării navelor Mistral, care pot transporta 16 elicoptere, patru ambarcațiuni de debarcare, 60 de vehicule blindate, 13 tancuri și până la 700 de soldați.

 

 

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă