17.2 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialParlamentul din Kabul, vizat de un atac cu rachete

Parlamentul din Kabul, vizat de un atac cu rachete

Clădirea parlamentului afgan a fost vizată, luni, de un atac cu rachete, în jurul orei locale 10.15. Cu toate acestea, nicio persoană nu a fost rănită, potrivit agențiilor Xinhua şi Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit unor oficiali afgani, trei rachete au fost lansate dintr-un loc necunoscut spre noua clădire a parlamentului, situată în partea de vest a capitalei Kabul. Una dintre rachete a lovit o clădire în interiorul complexului parlamentului, „de unde se ridică un fum negru”.

Racheta a provocat o gaură în clădirea lovită, iar geamuri ale imobilului s-au spart, potrivit unei surse de securitate. 

Conform informaţiilor preliminare, nu există morţi sau răniţi în urma acestui atac. O anchetă a fost declanşată, iar mai multe detalii vor fi făcute publice ulterior după finalizarea acesteia, a adăugat sursa citată. 

Reprezentanţii Wolesi Jirga, camera inferioară a parlamentului afgan, se aflau reuniţi într-o şedinţă în momentul producerii atacului. Talibanii au revendicat deja atacul, conform Xinhua.

Cele mai citite

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...

Dacian Cioloș a declarat că nu are prea mari emoţii cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European

Europarlamentarul Dacian Cioloș a declarat, luni, la Ploiești, că nu are "prea mari emoții" cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European. El s-a...

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă