4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialParlamentul Scoției a votat organizarea celui de-al doilea referendum pentru independenţă

Parlamentul Scoției a votat organizarea celui de-al doilea referendum pentru independenţă

Parlamentul Scoţiei a votat pentru organizarea unui al doilea referendum pentru independenţă. Acesta va avea loc între toamna anului viitor şi primăvara lui 2019, potrivit BBC.

Consultarea populară a fost cerută de premierul Nicola Sturgeon şi a trecut fără probleme de legislativul scoţian, care este dominat de partidul pro-independenţă, aflat la putere. Ideea unui nou referendum a apărut după ce Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană, procedură ce va fi declanşată mâine.

Spre deosebire de englezi, scoţienii au votat masiv împotriva Brexitului, pentru că nu vor să părăsească piaţa unică.

Liderii naţionalişti din Irlanda de Nord au vehiculat şi ei ideea organizării unui referendum pentru alipirea la Irlanda. Şi politicieni din Ţara Galilor, ţară care a votat alături de Anglia pentru ieşirea din UE, vorbesc despre nevoia de a-şi reanaliza viitorul.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă