13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialParlamentul Ucrainei a aprobat alegeri LOCALE, mai puţin în regiunile SEPARATISTE

Parlamentul Ucrainei a aprobat alegeri LOCALE, mai puţin în regiunile SEPARATISTE

Parlamentul Ucrainei a votat, vineri, organizarea de alegeri locale în luna octombrie, în toată ţara mai puţin în regiunile separatiste din estul Ucrainei şi în Crimeea.

Decizia de a exclude regiunile separatiste proruse din estul ţării şi Crimeea, regiune anexată Rusiei din 2014, de pe lista zonelor din Ucraina în care se vor organiza alegeri locale a fost motivată de Parlamentul ucrainean prin instabilitatea din aceste provincii, informează Mediafax.

Guvernul de la Kiev nu deţine niciun control asupra teritoriilor din estul Ucrainei din aprilie 2014, de când rebelii separatişti s-au răzvrătit împotriva autorităţilor guvernamentale, transformând regiunea de est într-o zonă de conflict în care au murit aproximativ 6.500 de persoane de la izbucnirea războiului.

Într-un armistiţiu încheiat în luna februarie între Ucraina, Rusia şi separatiştii proruşi, s-a discutat despre posibilitatea organizării alegerilor locale în regiunile din est. Concretizarea acestei propuneri ar fi unul dintre primi paşi realizaţi în vederea încheierii conflictului armat între Guvern şi separatiştii proruşi, acord la care nu s-a putut ajunge până în prezent.

Propunerea de organizare a alegerilor locale aprobată vineri de către Parlament nu a luat în discuţie regiunile separatiste din estul Ucrainei şi Crimeea pentru că oficialii ucranieni nu au acces în zonele respective.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă