25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialPartidului Democrat din SUA, ţinta unui atac cibernetic

Partidului Democrat din SUA, ţinta unui atac cibernetic

Responsabili ai Partidului Democrat din SUA au transmis vineri că au fost ţinta unui nou atac informatic, la o săptămână după o vastă scurgere de e-mailuri care a umbrit parţial convenţia de învestitură a lui Hillary Clinton, relatează France Presse. 

Comitetul democrat însărcinat cu strângerea de fonduri pentru aleşii din Congres (DCCC) a făcut obiectul unui "incident legat de securitatea cibernetică", a afirmat responsabila pentru presă, Meredith Kelly. 

"Ancheta este în desfăşurare. Pornind de la informaţii pe care le avem până acum, anchetatorii ne-au transmis că există asemănări cu alte fapte recente, inclusiv cu actul de piraterie asupra Comitetului Naţional Democrat", a precizat ea într-un comunicat, potrivit Agepres. 

DCCC este pe cale să întărească securitatea reţelelor sale şi "cooperează cu forţele de ordine federale în privinţa anchetei în desfăşurare". Cu trei zile înainte deschiderii convenţiei democrate, site-ul de dezvăluiri WikiLeaks a publicat la 22 iulie aproape 20.000 de mesaje piratate din conturile a şapte responsabili ai partidului. Aceste e-mailuri arătau în special neîncrederea şi dispreţul unor responsabili ai partidului faţă de Bernie Sanders, fost rival al lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate. 

Moscova este suspectată de către responsabili democraţi, precum şi de către agenţi specializaţi în securitate cibernetică de faptul că ar încerca să influenţeze campanie electorală din SUA în favoarea republicanului Donald Trump prin orchestrarea acestei scurgeri de e-mailuri care au pus Partidul Democrat într-o situaţie stânjenitoare. 

Preşedintele Barack Obama nu a exclus această posibilitate în această săptămână, în timp ce Kremlinul a negat ferm orice ingerinţă în campania electorală americană. FBI a anunţat luni că a deschis o anchetă privind primul atac cibernetic care a vizat Partidul Democrat. Poliţia federală nu a vrut să comenteze presupusul nou atac informatic de vineri.

Cele mai citite

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă