15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialPatru morți și șapte răniți într-un atac asupra unui convoi militar în...

Patru morți și șapte răniți într-un atac asupra unui convoi militar în sud-estul Turciei

Trei soldați turci și un “gardian sătesc”, membru al milițiilor kurde pro-Ankara, au fost uciși și alți șapte soldați au fost răniți joi într-un atac asupra unui convoi la Bitlis, în sud-estul Turciei, informează agenția de presă Anadolu, preluată de AFP şi Agerpres.

Agenția Anadolu a atribuit atacul care a avut loc într-o zonă rurală din districtul Hizan “teroriștilor”, formulă prin care statul turc se referă la rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Alte două atentate care au avut loc miercuri seara în estul Turciei le-au fost atribuite de asemenea acestora.

Astfel, la câteva săptămâni de calm relativ după puciul eșuat din Turcia, gherila kurdă a lansat o nouă campanie de atentate sinucigașe, pentru prima dată în regiuni unde populația nu este majoritar kurdă.

În decurs de câteva ore, cele trei atentate imputate PKK au făcut cel puțin 10 morți și peste 200 de răniți, în estul și sud-estul Turciei.

La începutul lui august, comandantul PKK Cemil Bayik a amenințat că va intensifica atacurile împotriva poliției “în toate orașele Turciei”, și nu doar în sud-estul majoritar kurd, scena deja obișnuită a violențelor.

“Este evident că PKK vrea să profite de actuala stare din Turcia. Oricărei organizații teroriste îi place să profite de crize”, a declarat pentru AFP o sursă apropiată guvernului turc, cu referire la lovitura de stat eșuată, care a zdruncinat timp de câteva ore puterea președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Cele mai citite

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă