15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPaul Ryan rămâne liderul majorității republicane în Camera Reprezentanților și se declară...

Paul Ryan rămâne liderul majorității republicane în Camera Reprezentanților și se declară entuziasmat să lucreze cu președintele Trump. Anterior ei aveau relații tensionate

Paul Ryan, președintele majorității republicane din Camera Reprezentanților a Statelor Unite, care avea relații tensionate cu Donald Trump, s-a declarat miercuri, în timpul unei conferințe de presă, ‘foarte entuziasmat’ de ideea de a lucra cu președintele nou ales, informează AFP citată de Agerpres.

‘Am avut conversații excelente cu privire la modul în care vom lucra împreună la tranziție’, a susținut Ryan în prima sa alocuțiune după alegerea surpriză a lui Donald Trump ca președinte al SUA.

În același timp, purtătorul său de cuvânt a declarat că Paul Ryan intenționează să-și ‘păstreze locul de președinte’, omul forte al Congresului, unde republicanii vor deține în continuare controlul asupra celor două camere.

‘Cred că după această campanie dificilă, în care oamenii au mers atât de departe unul împotriva celuilalt, este timpul să ne pansăm rănile și să ne unim’, a mai spus reprezentantul statului Wisconsin.

După publicarea, la începutul lui octombrie, a unui material video din 2005, în care Donald Trump făcea declarații degradante la adresa femeilor, Paul Ryan a anunțat că nu-l va mai susține pe candidatul republican în timpul campaniei. Cu toate acestea, la 1 noiembrie, el a anunțat că a votat în mod anticipat pentru candidatul republican.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă