13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPe cine dă vina premierul Valeriu Streleț pentru protestele-maraton de la Chișinău

Pe cine dă vina premierul Valeriu Streleț pentru protestele-maraton de la Chișinău

Premierul moldovean Valeriu Streleț a atribuit predecesorului său în această funcție, Iurie Leancă, o parte din responsabilitatea pentru agravarea situației sociale din Republica Moldova, informează Agerpres.

”Guvernul Leancă a comis o serie de gafe fenomenale din cauză că nu a înțeles cum decurg anumite procese. Vârful tuturor problemelor s-a întâmplat în acea perioadă”, a afirmat Valeriu Streleț, făcând referire în special la devalizarea cu 1 miliard de dolari a trei bănci moldovene, în cadrul așa-numitei afaceri ”furtul secolului”.

Citește și: Protest de amploare anunțat la Chișinău

În ceea ce privește revendicările protestatarilor, premierul moldovean învestit în funcție la 30 iulie a declarat: ”Am spus că suntem gata să discutăm orice în afară de demisia guvernului, pentru că nu am dreptul moral s-o fac, pentru că abia am început activitatea”.

Mai mult, Streleț susține că alegerile anticipate din țară ar trebui evitate cu orice preț.

”(Alegerile) anticipate sunt cel mai prost scenariu posibil care poate să existe. Ele trebuie evitate. Având un guvern votat de o majoritate parlamentară, având o atitudine pozitivă a partenerilor europeni și o discuție clară cu FMI, ar fi un act de suicid public”, a insistat primul ministru moldovean.

El a adăugat că inițiativele enunțate de Platforma civică DA sunt astăzi desfășurate de executivul său, deoarece toate acestea sunt prevăzute în programul de guvernare al alianței de guvernare: “Am senzația că au făcut copy/paste”.

Sute de persoane se aflau în noaptea de luni spre marți, în pofida frigului, în corturile instalate în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, în a noua zi de proteste-maraton.

Potrivit organizatorilor, numărul corturilor a ajuns deja la 350, iar oamenii continuă să vină. Ei spun că vor sta sub cerul liber până când guvernanții își vor da demisia, a relatat Jurnal.md.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă