13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziție la sediul Adunării Naționale din Franța, într-un dosar care o vizează...

Percheziție la sediul Adunării Naționale din Franța, într-un dosar care o vizează pe șoția lui Francois Fillion. Ea ar fi primit 500.000 de euro de la soțul său, candidatul favorit în scrutinul prezidenţial din Franţa

O percheziţie este în curs la sediul Adunării Naţionale din Franţa într-un dosar care o vizează pe Penelope Fillon, soți lui Francois Fillon, candidatul partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial, relatează Le Figaro, citat de Mediafax.


Citiți și: Scandal în Franța: Soția lui François Fillon, plătită de soț cu 500.000 de euro, fără să muncească

François Fillon, candidatul dreptei franceze la alegerile prezidențiale din acest an, unul dintre favoriți, a primit deja o puternică lovitură de imagine. Ziarul Canard Enchaine a relatat că acesta a plătit-o pe nevasta lui, Penelope, pentru o muncă fictivă. Suma încasată de soție se ridică la 500.000 de euro, pe o perioadă de zece ani. Penelope ar fi fost angajată ca atașat la cabinetul parlamentar al soțului ei, în regiunea Sarthe. Însă reporterii ziarului nu au reușit să găsească nici măcar un martor care să declare că a lucrat cu Penelope fie și o oră. 


Această percheziţie nu are loc în biroul deputatului, ci, după cum se pare, într-o anexă a Adunării Naţionale unde sunt situate serviciile administrative, în special cele privind plata salariului, a declarat o sursă parlamentară pentru agenţia de presă Reuters.

„Ne bucurăm de evoluţia rapidă a anchetei în sesnul în care ne dorim ca aceasta să fie cât mai repede închisă”, a declarat pentru Reuters avocatul lui François Fillon, Antonin Lévy.

Ancheta privind activităţile lui Penelope Fillon s-a accelerat luni după-amiază, odată cu audierea celor doi soţi la Versailles, care a durat cinci ore. Francois Fillon, candidatul partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial din Franţa, şi soţia sa, Penelope Fillon, au fost audiaţi separat de procurori în ancheta privind salariul pe care aceasta l-ar fi încasat ilegal.

Fillon a cerut să fie audiat în acest caz, iar procedura este normală, neînsemnând că ar fi suspectat de comiterea vreunei fapte ilegale. În cazul în care va fi investigat, Francois Fillon a afirmat că îşi va retrage candidatura.

Audierea intervine la o săptămână după ce publicaţia Canard Enchaîné a dezvăluit că soţia candidatului de centru-dreapta, Penelope Fillon, ar fi fost remunerată timp de opt ani ca asistent parlamentar al lui Francois Fillon deşi nu a efectuat activităţile prevăzute în fişa postului.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă