16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții la sediul cabinetului de avocatură din dosarul Panama Papers. Ce a...

Percheziții la sediul cabinetului de avocatură din dosarul Panama Papers. Ce a confiscat Poliția

Poliţia a desfăşurat vineri seară o percheziţie la sucursala de la San Salvador a cabinetului de avocatură Mossack Fonseca aflat în centrul scandalului ‘Panama Papers’, informează AFP, citată de Agerpres.

Percheziţia a permis confiscarea “unei cantităţi importante de echipament informatic”, a anunţat procuratura pe contul său de Twitter, însă nu a fost făcută nicio arestare. 

Autorităţile din El Salvador au anunţat miercuri deschiderea unei anchete pentru a stabili dacă cetăţenii din această ţară a Americii Centrale ale căror nume apar în ‘Panama Papers’ au încălcat legea. Ei ar fi în număr de 33, potrivit presei. 

Procurorul Douglas Melendez s-a deplasat vineri seară la sediul cabinetului de avocatură, în capitala San Salvador. El a declarat presei că circa 20 de calculatoare şi documente au fost confiscate, în timp ce şapte angajaţi au fost interogaţi, fără a fi totuşi arestaţi. 

Autorităţile din El Salvador au decis să desfăşoare această intervenţie după ce au văzut că angajaţii retrăgeau numele cabinetului de avocatură de pe faţada clădirii. 

“Vom desfăşura o anchetă aprofundată în acord cu legislaţia”, a anunţat procurorul Melendez, făcând apel la cabinetele de avocatură care au fost în legătură cu panamezul Mossack Fonseca să se prezinte la procuratură. 

Peste 220 de firme offshore ale clienţilor salvadorieni ai cabinetului Mossack Fonseca au permis realizarea unor tranzacţii de sute de mii de dolari şi achiziţionarea de bunuri imobiliare în El Salvador “scăpând supravegherii autorităţilor locale”, potrivit publicaţiei online El Faro. 

Această scurgere masivă de documente, supranumită ‘Panama Papers’ şi prezentată la 3 aprilie de peste 100 de publicaţii din întreaga lume, a scos la iveală averi în paradisuri fiscale aparţinând unui număr de 140 de responsabili politici, staruri din fotbal sau celebrităţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă