15 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialPersoane suspectate că ar fi plănuit să comită atentate de Revelion, arestate...

Persoane suspectate că ar fi plănuit să comită atentate de Revelion, arestate în Belgia

Autorităţile belgiene au arestat două persoane bănuite că ar fi plănuit să comită atentate la Bruxelles de Revelion, după ce duminică şi luni au avut loc operaţiuni antiteroriste, informează radioteleviziunea belgiană RTBF, citată de Mediafax.

Percheziţiile şi arestările au avut loc la Bruxelles, în Brabant şi în regiunea Liege, la cererea unui judecător de instrucţie din capitala Belgiei, specializat pe probleme de terorism. Astfe, în cadrul anchetei au fost reţinute şase persoane, însă doar doi suspecţi au fost plasaţi sub mandate de arestare, celelalte patru persoane fiind eliberate după audieri.

Cei doi indivizi arestaţi sunt inculpaţi pentru apartenenţă la o grupare teroristă şi ameninţare cu atentate. Unul dintre ei este bănuit că era atât liderul unei celule teroriste, cât şi recrutor.

Citeşte şi: Atentate din Paris: A noua persoană, arestată în Belgia

Conform informaţiilor obţinute de RTBF, gruparea intenţiona să comită atentate în Belgia vizând locuri emblematice din Bruxelles şi poliţia, cu ocazia sărbătorilor de Revelion. Parchetul federal a confirmat aceste informaţii, menţionând “ameninţări serioase cu atentate”.

“Obiectele confiscate în timpul percheziţiilor, în special material informatic, ţinute militare de antrenament şi material de propagandă pentru Statul Islamic, sunt în curs de examinare. Nu au fost descoperite arme sau explozibili”, a precizat Parchetul într-un comunicat.

Ziarele trustului Mediahuis au relatat despre “ameninţări concrete” vizând comisariatul general din apropierea pieţei centrale din Bruxelles. Parchetul nu a confirmat însă această informaţie. În urma acestor evenimente, nivelul de alertă pentru comisariatele de poliţie din Bruxelles a fost ridicat de la 2 la 3.

Citeşte şi: Belgia: Femeie musulmană, condamnată la 18 luni de închisoare, pentru că a refuzat să îşi scoată vălul

Acest complot nu are nicio legătură cu atentatele de la Paris din 13 noiembrie, a subliniat Parchetul federal, responsabil de dosare de terorism, care a preluat cazul deschis iniţial de Parchetul din Bruxelles.

 

Cele mai citite

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...
Ultima oră
Pe aceeași temă