10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 1.000 de cutremure, înregistrate în sud-vestul Japoniei, în ultimele două săptămâni

Peste 1.000 de cutremure, înregistrate în sud-vestul Japoniei, în ultimele două săptămâni

Peste 1.000 de cutremure s-au înregistrat în sud-vestul Japoniei, în două săptămâni de la cutremurul cu maginitudinea de 6.5 grade pe Richter, informează agenţia Kyodo, citată de Agerpres.

Deși cutremurul a avut numeroase replici minore, la două zile de la cutremurul din 14 aprilie, Japonia a fost zguduită de un cutremur de 7.3 grade pe richter.

Numărul este neobișnuit de mare, comparativ cu anul trecut, când s-au înregistrat un număr total de 1.842 de cutremure, a declarat Agenţia de meteorologie din Japonia, care le-a cerut locuitorilor să rămână în continuare în alertă cu privire la posibilitatea producerii de mişcări seismice. 

În regiune, principalele linii de transport au fost refăcute rapid, însă reparaţiile la drumurile secundare au rămas în urmă, ele fiind încă acoperite cu pietre, copaci şi moloz de la clădirile avariate.

Citește și: FOTO + VIDEO: Cutremul de 7.3 grade pe Richter în Japonia. Cel puțin 40 oameni au murit și peste 1000 au fost răniți

Cel puţin 30.000 de persoane se află, în continuare, în centrele de adăpost din Prefectura Kumamoto. Autorităţile locale au decis să asigure circa 4.200 de locuinţe temporare, jumătate prin construire, iar cealaltă jumătate prin închiriere, folosind un buget suplimentar de 36,6 miliarde de yeni (335 milioane dolari) pentru anul fiscal 2016. 

49 de persoane au murit în timpul cutremurelor, iar alte 16 persoane au decedat ca urmare a evacuării prelungite şi a altor cauze legate de seisme.  Aproape 100 de persoane au fost diagnosticate sau suspectate că au aşa-numitul sindrom „economy class”, cauzat de inactivitate prelungită, potrivit unui sondaj al Kyodo. 

Guvernul central a adoptat, joi, o ordonanţă pentru prelungirea termenelor pentru unele proceduri administrative, inclusiv actualizarea permiselor de conducere. Miniştrii intenţionează să viziteze în zilele următoare zonele afectate de cutremur, pentru a constata daunele şi a ajuta la accelerarea refacerii acestora, mai notează agenţia Kyodo.

Citește și:  FOTO: Cutremure puternice în Japonia, Indonezia și Vanuatu

Cele mai citite

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă