18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialPeste 120 de morți în atentatele de la Damasc

Peste 120 de morți în atentatele de la Damasc

Cel puţin 120 de persoane şi-au pierdut viaţa în atentatele comise duminică de extremişti ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) la sud de Damasc, informează Agerpres.

Bilanțul, realizat de un ONG, arată că atentatele de duminică au fost cel mai grav atac de acest tip, de la declanşarea conflictului sirian, în anul 2011, relatează AFP. 

Gruparea Stat Islamic a revendicat dublul atentat sinucigaş comis în apropierea sanctuarului Sayeda Zeinab, un lăcaş al şiismului situat la cel puţin 10 km de capitala siriană, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), între care 90 de civili. 

Până la acest atentat, cel mai sângeros bilanţ al unui atac a fost cel al dublului atentat sinucigaş comis în mai 2012 de Frontul Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, şi care s-a soldat cu 112 moţi în cartierul Qazaz din Damasc. 

De la declanşarea conflictului în Siria, majoritatea atentatelor sinucigaşe sau cu vehicul capcană au fost comise de jihadişti Al-Nosra sau din Statul Islamic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

World Press Photo, cea mai importantă expoziție de fotojurnalism, este expusă la București

Cea de-a 67-a ediție a World Press Photo, cea mai importantă expoziție globală de fotojurnalism, este expusă în Piața Universității din București. Expoziția va putea...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Supremația germană în ingineria motoarelor – o privire asupra motoarelor Mercedes și BMW

Dacă discutăm despre excelența în automobilismul de lux, numele BMW și Mercedes-Benz își revendică neîncetat locuri de frunte. Renumite pentru combinația lor de inovație,...
Ultima oră
Pe aceeași temă