14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPeste 180 de oameni au murit în prima zi de armistiţiu în...

Peste 180 de oameni au murit în prima zi de armistiţiu în Siria

Cel puţin 180 de persoane au fost ucise în Siria în prima zi a armistiţiului parţial, mai mult de jumătate dintre ele pierzându-şi viaţa într-un atac al grupării jihadiste Statul Islamic în nordul ţării, a transmis Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează Agerpres.

În atacul Statului Islamic asupra oraşului de frontieră Tel Abyad, controlat de kurzi, şi a altor oraşe şi sate din apropiere au murit 70 de jihadişti, 20 de luptători kurzi şi zece civili, a precizat OSDO. În alte zone din ţară, 25 de civili au fost ucişi în bombardamente şi tiruri de armă.

Separat, o persoană a murit din cauza torturii într-o facilitate guvernamentală, iar alte două au murit din cauza lipsei de alimente şi de îngrijiri medicale în suburbia Daraya din Damasc, aflată sub asediu, potrivit organizaţiei non-guvernamentale, care adună informaţii de la o reţea de activişti din întreaga Sirie.

Ciocniri violente în diverse zone din ţară între forţe guvernamentale, rebeli şi jihadiştii Statului Islamic au dus de asemenea la moartea a peste 50 de luptători din ambele tabere, potrivit OSDO.

Armistiţiul, susţinut de Rusia şi de SUA, a intrat în vigoare în noaptea de vineri spre sâmbătă. Conform înţelegerii, grupurile care au semnat textul nu trebuie atacate, însă sunt permise în continuare acţiunile împotriva organizaţiilor desemnate de ONU ca fiind teroriste, precum Statul Islamic sau Frontul al-Nusra, ramura siriană a Al-Qaeda.

Rusia şi SUA au creat un mecanism pentru a face schimb de informaţii privind localizarea grupurilor care au semnat armistiţiul.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă